6 meest voorkomende soorten sportblessures

6 meest voorkomende soorten sportblessures

 

Sport is geweldig voor zowel de gezondheid als de geest. Sport houdt het hart gezond, versterkt de spieren en geest fris. Het brengt vreugde en opwinding tot leven. Hoewel sport heel veel voordelen heeft, is er één belangrijk nadeel van sport: blessures. Je kan heel voorzichtig zijn en alsnog gewond raken. Dat gezegd hebbende, blessures mogen je niet van sport losmaken. Ook zijn er enkele experts Sportblessure Hoogvliet, die je kunt raadplegen.

 

Laten we de zes meest voorkomende sportblessures bespreken:

 

Knieblessure:

Een van de meest voorkomende soorten blessures zijn knieblessures. Je moet knieblessures niet licht opvatten, omdat het je permanent buiten spel kan zetten. Je dient voldoende rust te nemen en jouw knie de tijd te geven om te genezen.

 

Breuken:

Bij sporten als voetbal komen fracturen heel vaak voor, en het is erg pijnlijk. Het kan per ongeluk gebeuren of bij contact met een andere speler. Het duurt weken, soms maanden, om te herstellen.

 

Hersenschudding:

Hersenschudding treedt op wanneer er een plotselinge botsing in het hoofd plaatsvindt. Het zorgt ervoor dat de hersenen in de schedel slingeren en soms het weefsel beschadigen. Je kunt hoofdpijn voelen, zwak zijn of niet duidelijk zien. Speel niet met de symptomen van hersenschudding. Het geneest gewoonlijk op natuurlijke wijze met de rest van een paar dagen.

 

Voorste kruisban(ACL)-scheur:

Dit kan ernstig zijn en onmiddellijke medische ondersteuning vereisen. Voorste kruisband (ACL) scheur kan optreden als gevolg van een plotselinge stop of veranderende richting. Het symptoom van een ACL-scheur is het geluid van kraken en intense pijn.

 

Overbelasting:

Dit is waarschijnlijk verreweg de meest voorkomende verwonding. Omdat we zoveel spieren gebruiken als we spelen. De beste manier om de kans op deze blessure te verkleinen, is door op te warmen voordat u begint te spelen.

 

Tennis elleboog:

U hoeft geen tennis te spelen om een ​​tenniselleboog te krijgen. De beste manier om dit letsel te voorkomen, is een pauze nemen, opwarmen en andere dingen. Het is een zich herhalende blessure, dus wees voorzichtig.

Nu kent u de meest voorkomende soorten sportblessures. Maar om meer te weten, overleg dan met een sportblessure-sporters Hoogvliet.

Geef een antwoord