De voordelen van fitness in Breda – fysieke fitheid

De voordelen van fitness in Breda – fysieke fitheid

De term “fysieke fitheid” verwijst naar de toestand van iemands lichaam en geest waardoor hij of zij goed kan functioneren in zijn of haar omgeving. Fitheid wordt meestal bereikt door regelmatige lichaamsbeweging, goede voeding en voldoende rust. Studies hebben aangetoond dat een fit en fysiek actief persoon productief en succesvol kan zijn in het leven. Een fysiek fit persoon is in staat taken uit te voeren die anders buitengewoon moeilijk voor hem of haar zouden zijn. Een personal trainer kan bij fitness in Breda jou ook hierbij helpen.

Spieren groeien met fitness in Breda

Spieren groeien door middel van fitness in Breda is de manier om groter en sterke te worden. De cellen waaruit de spiervezels bestaan, groeien en delen zichzelf in de loop van de tijd om grotere en sterkere spieren te vormen. De spiervezels verbinden zich ook met andere spieren in het lichaam en met botten. Wanneer je traint, worden de vezels van de spiervezels uitgerekt om meer zuurstof te krijgen en meer calorieën te verbranden. Naarmate het lichaam fit wordt, worden die spieren steeds groter, ook in rust toestand. Een personal trainer kan je hier alles over vertellen.

Lekker fit zijn

De twee belangrijkste componenten van fysieke fitheid zijn cardiovasculair uithoudingsvermogen en spieruithoudingsvermogen. Cardiovasculair uithoudingsvermogen ontwikkelt zich door middel van ademhalingsoefeningen en door het verhogen van de hartslag. Het vereist zuurstofrijk bloed om het hart goed te laten werken. Het uithoudingsvermogen van de spieren ontwikkelt zich door krachttraining en weerstandstraining. Beide oefeningen vereisen enorme hoeveelheden energie (via zuurstof) om tijdens de trainingsperiode te worden verbruikt en gebruikt. Deze twee combineren vormt de basis van fit worden. Vandaar dat Fitness in Breda echt ideaal is. Daarbij worden deze twee combineert tot een goede work-out. Wanneer jij fit wilt worden maar geen motivatie kan vinden is het inschakelen van een personal trainer dé methode. Hij kan je motiveren met kennis, voedingstips en goede en leuke fitnessoefeningen.

Geef een antwoord